Skolans uppbyggnad kunde förbättras.

Tja tja! 
 
Det här med skola va, det är ju nödvändigt. I sverige har vi skolplikt vilket betyder att alla måste gå 9 år i skolan. 
Och det är ju bra. Men som jag uttryckt för så är skolan uppbyggd fel.
 
Tillbörja med vet jag att om man skulle ha mindre klasser, kanske en tredje del av klassernas storlek som de är nu, skulle man kunna på mycket kortare tid lära sig mycket mer. Framförallt i de yngre klasserna. Då skulle man kunnat dela upp så att en klass gick på morgonen till middag. Och en grupp som går från middag till eftermiddag, då skulle man lärt sig lika mycket, och man skulle få mycket mer fritid som elev. 
 
För fritid är inget jag som går i nian, har mycket av. Vi har massor av läxor och massa skolarbete. Inte nog med det, snart kommer ju nationella proven komma, och med enbart den kunskapen som våra lärare lär ut kommer jag som elev säkerligen inte klara proven. Det gör så att jag måste sitta och plugga på måfå, på allt som komma tänkas kan. Detta är ju dock beroende på hur bra skola man har, men just min fungerar inte så bra på den punkten.
 
Och sen så tycker jag att lärarna ska ha skyldighet att förklara bättre vad man ska kunna för få ett A i det ämnet. De har skyldighet egentligen att säga detta, men det följer inte så många vad jag märkt. 
 
En annan negativ sak ang. sättet att ge betyg är att; har man A-B i alla steg och delar i ett ämne, förutom en del, där man kanske har E, så kan inte läraren ge bättre än ett D. Detta suger ju, för det borde ju inte vara så att om man är bra på allt förutom en sak i ämnet. T.ex att man i engelskan kan prata jätte bra engelska, kan gramatiken, kan läsa den, men man inte kan stava så bra på engelska, ska man då inte få bra betyg? 
 
Ps: Vad jag säger här är utifrån mina erfarenheter, jag säger inte att alla skolor är såhär.